Розмаїття страв в Туреччині вражає. В Цій країні полюбляють різноманітні спеції та приправи. Основу страв переважно складає м'ясо – баранина та телятина. Дізнайтеся, що варто спробувати під час візиту до Туреччини.
Читайте також Відпочинок на будь-який смак: чому мандрівники обирають мережу готелів Otium в Туреччині
Леблебі
Смажений турецький горох / Фото Straus
Закуска зі смаженого нуту (турецького гороху). Леблебі вважають вуличною їжею. Смажений горох приправляють сіллю, гострими спеціями, гвоздикою і навіть цукерками.
Сіміт
Сіміт / Фото Taggta
Надзвичайно популярний турецький хліб. Його також часто можна придбати на вулиці. Сіміт випікають у формі бублика та посипають кунжутом.
Борек
Фаршироване тістечко / Фото Zernograd
Це своєрідне фаршироване тістечко. Борек виготовляють з листкового тіста, а всередину запікають різні види начинки: картоплю, фарш, м'ясо, сир чи овочі.
Іслак бургер
Мокрий бургер / Фото Zen Yandex
Це турецькі бургери. Вони часто мають досить "м'ятий" вигляд. Усе тому, що їх змочують часниковим томатним соусом, а потім залишають у спеціальній коробці з паром – щось схоже на турецький хамам. Хоча ці бургери виглядають не дуже привабливо – вони надзвичайно смачні.
Цікаво Нове життя: у Британії з літака зробили бар для розкішних вечірок
Сіг кофте / Фото Turkpidua
Це страва із сирого м'яса – баранини або телятини. Фарш змішують з булгуром, петрушкою, спеціями й навіть свіжою м'ятою.
Однак зараз в Туреччині майже неможливо знайти справжній сіг кофте з сирого м'яса – його забороняють через небезпечність цього продукту.
Як колись їздили за кордон: дивіться відео